A Zöld Föld fenntarthatósági nevelési-oktatási program célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a fenntarthatóság, a fenntartható életmód fontosságára. A program részei a 9. vagy 10., valamint 11. és 12. évfolyamok számára készült tankönyvek és munkafüzetek, egy mobilalkalmazás, valamint a tanárokat segítő kézikönyvek és továbbképzések. Ebben az évben a digitális, interaktív tananyagok is hozzáférhetőek lesznek. Tananyagaink szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve keltik fel a diákok érdeklődését a téma iránt.

2021 őszén közel 200 középiskolában kezdték meg a diákok oktatását a Zöld Föld program alapján. 

Közel 300 pedagógus végezte el a továbbképzéseinket.

Kell-e egyáltalán tanítani a fenntarthatóságot az iskolában? 

A kérdésre könnyű rávágni, hogy hát persze, mi sem magától értetődőbb, hiszen nyakunkon a klímaválság, számos nemzetközi egyezmény és jogszabály deklarálja a fenntarthatósági célokat, még több, ami azokat a feladatokat, amelyek a célok megvalósításához szükségesek.

Ennyire egyszerű volna?

A fenntarthatóságot tanítani annyit jelent, mint az életet tanítani a maga komplexitásában. A fenntarthatóság megvalósításához azonosulni kell egy újfajta értékrenddel, egy megváltozott jóllét  (well-being) fogalommal és fel kell készülni az ehhez szükséges napi rutinok átalakítására.