Gyakori kérdések


Mi a 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés tartalma és melyek a jelentkezés feltételei?

A program oktatását a 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzés támogatja. Ez egy folyamatba ágyazott képzés, amely 2021 szeptemberében indult, és a Folyamatba ágyazott felkészítés a Zöld Föld nevelési-oktatási program iskolai alkalmazására címet viseli. A képzések folyamatosan indulnak Ha a járványügyi helyzet megengedi részben kontakt, ha nem, akkor online szervezzük, a ZOOM-rendszeren keresztül. Jelentkezni a FÜPI honlapján lehet. A csoportokat a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. (Létszám: max.20 fő.) 

Mi az 5 órás továbbképzés tartalma, amelyre valamennyi középiskola-típus tantestülete jelentkezhet?

A képzés célja: Megismerkedni a program részleteivel, taneszközeivel, szemléletével, valamint néhány módszertani kérdésével. A képzések folyamatosan indulnak Ha a járványügyi helyzet megengedi kontakt, ha nem, akkor online szervezzük, a ZOOM-rendszeren keresztül. Jelentkezni a FÜPI honlapján lehet. A csoportokat a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.

Van-e lehetőség a könyvből mintapéldányt kérni a tanárok részére?

A 9. (10-ikes) tankönyvből és munkafüzetből nyomtatott példányt a KELLO webshopjából lehet rendelni. A tankönyv és a hozzá tartozó munkafüzet PDF formátumban letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról. A 11-12-ikes tankönyv és munkafüzet PDF-formátumban a tankönyvrendelés idején az Oktatási Hivatal honlapjáról lesz letölthető.

Hozzáférhető-e digitális formában a tankönyv?

A tankönyv PDF formátumban letölthető az Oktatási Hivatal honlapjáról.

Milyen egyéb digitális taneszköz támogatja a program megvalósítását?

A tankönyvhöz és munkafüzethez egy e-learninges tananyag is készül, ami várhatóan még 2022-ben elérhető lesz. A tankönyvet egy diákoknak szóló mobilapplikáció is támogatja, ez letölthető a Google Play és App Store felületekről.

Mi a tankönyvigénylés folyamata?

A Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv és munkafüzet, a többi tankönyvvel együtt az Oktatási Hivatal tankönyvlistájáról választható ki. A tankönyv a KELLO felületéről rendelhető a normál tankönyvrendelés keretében. Az igényeket a többi tankönyvigénnyel együtt kell leadni.

Milyen szakos kollégák taníthatják a programot?

A 9. vagy 10. évfolyamon a programot - a 30 órás akkreditált pedagógusképzés elvégzése nélkül - elsősorban a természettudományos tantárgyak oktatóinak ajánljuk, de nem kizáró ok más végzettség sem. A 11-12. évfolyamokon a természettudományos tantárgyakat oktatók taníthatják a programot.

Hogyan juthatok a könyvhöz magánszemélyként?

A KELLO webshopjából megvásárolható a tankönyv.